Zamieszczone przez krzysn
octavia 1.9tdi 110KM wskaźnik temperatury+ błąd 17970
Zwiń
X
-
octavia 1.9tdi 110KM wskaźnik temperatury+ błąd 17970
Witam , mam mały problem , otóż "umarła" mi wskazówka wiem że powodem może być czujnik temperatury cieczy ale dziwne jest to że wymieniłem niecały rok temu. Polski vag nie pokazuje rzadnych problemów czujnikiem jedyne co wyrzuca to bląd 17970 o którym nie mam pojęcia. Może ktoś już to przerabiał?
-
-
witaj kolego błąd 17970 to jest błąd nastawnika w pompie wtryskowej .nie odzczuwasz czasem jakiegos szarpania w czasie jady lub nie równo miernej pracy na postoju.na poczatek sprawdz połnczenia elektryczne pompy wtryskowej i ECU jesli to nie pomorze to nastawnik do wyjencia i czyszczenia najprawdopodobniej.a co do czujnika to czujnik ma 4 piny 2 dla ECU i 2 dwa dla deski połocz sie jeszcze z zestawem wwskazników i tam sprawdz błedy i jeszcze mozesz sprawdzic przewody.ale ja stawiam na czujnik.diagnostyka vag 602-614-253
Komentarz
-
-
literatura:
wujek google
z forum tdi
dobrze było by też luknąć w Vaga w bloki odpowiedzialne za nastawnik, czasem nie może się wysterować z innych powodów niż jego bezpośrednie uszkodzenie
Komentarz
-
-
Wiesz kolego German81 , coś chyba w tym jest. Czuję jedynie szarpnięcie około 2tys obr . Jutro spróbuję się umówić na wymianę czujnika i do "fachowca" od elektroniki. Dodam że w maju była czyszczona turbina. A może ktoś miał dziwny szum jakby szorowanie przy schodzeniu z obrotów?
[ Dodano: Czw 14 Paź, 10 20:37 ]
czujnik zmieniony i wskazówka poszła w górę w następnym tygodniu wizyta u pompiarza i zostaje szum :?
[ Dodano: Pią 22 Paź, 10 13:38 ]
Witam ponownie pompiarz przejrzał pompę i nastawnik i powiedział że jest ok , czyciutko. Problem niby tkwi w kole dwumasowym z ktorego równiez dochodzą wspomniane wyżej szumy (tarcia)
Komentarz
-
Komentarz